De beste tips om het optimale uit je AirPods te halen AirPods zijn tegenwoordig niet meer uit het leven weg te denken. Het is super handig om gewoon rond te kunnen lopen terwijl je naar muziek of een podcast luistert, zonder vast te zitten aan een koortje. Wanneer je AirPods hebt, wil je er natuurlijk wel het maximale uithalen. In dit artikel vertellen wij jou hoe je jouw AirPods op jouw manier styled, hoe je ze schoonmaakt en waarom een hoesje zo belangrijk is.

Hoe style je AirPods op jouw manier?

Er zijn verschillende opties om je AirPods te personaliseren en helemaal op jouw manier te stylen. Om je AirPods zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, is het ten eerste belangrijk om te zorgen dat ze goed in je oren passen. Er worden daarom verschillende oorkussentjes meegeleverd met verschillende groottes, zodat je de juiste voor jouw oren kan kiezen. Daarnaast kun je een aantal van de functies van je AirPods personaliseren, zoals bijvoorbeeld wat er gebeurt als je dubbel tikt op je AirPod. Hiervoor ga je naar je instellingen, om vervolgens te navigeren naar ‘bluetooth’, op de i-knop te tikken naast je AirPods en dan op ‘dubbel tikken op AirPod’ te tikken. Er komen dan verschillende opties in beeld, waaruit jij jouw favoriet kan kiezen. Ten slotte is een leuke manier om je AirPods op jouw manier te stylen het kiezen van een mooi hoesje. Er zijn hiervoor super veel opties in allerlei stijlen. Van felle kleuren en leuke prints, tot grappige teksten en schattige plaatjes: er is voor ieder wat wils.

Hoe maak je AirPods schoon?

Wanneer je je AirPods leuk hebt gestyled, is het natuurlijk ook belangrijk om ze goed schoon te houden. Je hebt namelijk uiteraard niet zoveel aan AirPods die er leuk uitzien, wanneer je deze niet schoonhoudt. Veel mensen weten alleen niet goed hoe ze hun AirPods kunnen schoonmaken zonder deze te beschadigen. Dit is gelukkig super goed te doen, zonder risico en zonder dure schoonmaakproducten. Wanneer je je Pods bijvoorbeeld hebt gedragen tijdens het sporten, is het enige wat je hoeft te doen het schoonmaken van de oorkussentjes met een schone, pluisvrije doek. Wanneer je AirPods een grotere schoonmaak nodig hebben, bijvoorbeeld door oorsmeer, kun je de oorkussentjes er af halen en deze onder de kraan afspoelen met water. Het is niet nodig om zeep of andere schoonmaakmiddelen te gebruiken, deze kunnen de kussentjes zelfs beschadigen als ze te hardnekkig zijn. Let er wel goed op dat de kussentjes volledig droog zijn wanneer je deze weer op de AirPods plaatst, anders kan dit zorgen voor waterschade. Mocht je een nog grondigere schoonmaak willen doen, dan kun je ook een speciale cleaning kit aanschaffen. Hierin zitten tools die speciaal voor AirPods ontworpen zijn.

Waarom is een AirPodhoesje zo belangrijk?

Naast het schoonmaken, is het ook enorm belangrijk om je AirPods goed te beschermen. Om dit zo goed mogelijk te doen, is het belangrijk om een goed hoesje te hebben voor je AirPods. Dit hoesje beschermd ze tegen krassen, deukjes en stoten. Daarnaast zijn AirPods in een hoesje veel veiliger en makkelijker mee te nemen in je tas. Zo raak je ze minder snel kwijt, vallen ze niet per ongeluk op de grond en worden ze ook niet beschadigd door andere spullen in je tas. Ten slotte is vooral een gepersonaliseerd hoesje super handig om je AirPods uit elkaar te houden van die van je vrienden of familie. Bijna iedereen heeft tegenwoordig immers AirPods, dus kan het makkelijk voorkomen dat er een keer meerdere sets AirPods op tafel liggen. Dan is het toch handig als je meteen weet welke van wie is.

Opzoek naar nog meer tips & tricks?