Veel huiseigenaren hebben kennis van basis schilder voorbereiding. Ze weten dat het van cruciaal belang is om druppel doeken, schilderstape te gebruiken en verf grondig te roeren. Wist je dat een golfbal kan helpen de kwaliteit van je kleur te behouden of dat verftape voor de magnetron dat kan?

Voor veel schilderprojecten is het kennen van een paar technieken het verschil tussen een gemiddeld en een mooi eindresultaat. De juiste tools & Als u de verf op de juiste manier opbergt, voorkomt u oneffenheden en zorgt u ervoor dat uw oppervlakken gelijkmatig worden bedekt.

Deze 9 schilderstips kunnen u helpen tijd en geld te besparen en een mooiere, hoogwaardigere look in uw huis te creëren. Of je nu je huis gaat verkopen of de inrichting wilt veranderen, deze snelle en gemakkelijke tips kunnen je muren onmiddellijk verbeteren.

1. Laat je verf niet uitdrogen

Een halfleeg blik verf, zie je, was uitgedroogd. Laat golfballen in het verfblik vallen, leg een vel plasticfolie onder het deksel en sluit het goed af. Bewaar het dan ondersteboven.

2. Gebruik de geschikte primer

Als u nieuwe gipsplaat schildert, gebruik dan een primer op waterbasis om onvolkomenheden te verbergen en een gelijkmatige basis te bieden voordat u kleur aanbrengt. Kies voor een op olie gebaseerde primer als u lambrisering, met water beschadigde of met rook doordrenkte muren schildert.

3. Vermijd rondemarkeringen

Laat de verf niet halverwege drogen voordat je gaat schilderen. Houd een natte rand door de hele hoogte van de muur te bedekken en dan verder te gaan om de volgende slag bovenop te overlappen.

4. Roer verf met een aangepaste roerder

Voordat u de verf roert, boort u gaten in de roerder om de verf beter te mengen. Door de gaten kan de verf door de roerder stromen, deze als een garde beluchten en de verf gelijkmatig mengen.

5. Voeg textuur toe, als je wilt

Als je meer textuur op je muur wilt, kies dan een roller met een langer dutje van ", dat meer verf vasthoudt. Het dons is het materiaal dat de roller bedekt, en langere dutjes zorgen voor meer meanderen op je muur vanwege de manier waarop hun vezels zich verdelen Gebruik een roller met kortere dutjes - tussen ¼" en ½" dutje - voor de meest gladde afwerking.

6. Was je kwasten of rollers niet

Als je latexverf gebruikt, is er geen reden om je kwasten of rollers schoon te maken als je je project niet in één dag af hebt. Omdat latexverf door koude temperaturen niet snel droogt, kun je je rollers of kwasten in plastic zakken of aluminiumfolie wikkelen en in de koelkast bewaren. (Zorg ervoor dat u ze weer volledig laat opwarmen voordat u ze gebruikt.)

7. Omgaan met probleemtape

Het gebruik van oudere tape kan soms een uitdaging zijn om de rol eraf te halen zonder te scheuren of te plakken als je een oudere video gebruikt. Als de schilderstape blijft schilferen, zet u de hele rol 10 seconden in de magnetron.

8. Bepaal de soort verf op bestaande muren

Weet u niet zeker of de bestaande verf van een muur olie of latex is? Week een watje in ontsmettingsalcohol en wrijf het in een klein gebied over de grens. Als het watje verfresten heeft, is de verf latex. Geen verf op het watje? U gaat over een verf op oliebasis schilderen en u wilt een grondverf op oliebasis gebruiken voordat u gaat schilderen.

9. Investeer in een verfpen

Je kunt verfpennen krijgen die relatief goedkoop zijn en je kunt ze met nieuwe verf laten vullen om kleine fouten zoals deze te dekken. Ze gaan ongeveer een jaar mee nadat ze zijn gevuld, dus zorg ervoor dat je ze goed schudt voor gebruik.

Opzoek naar nog meer tips & tricks?