Onlangs kreeg ik de kans om de Wicotex opvouwbare matras uit te proberen en ik ben aangenaam verrast! Als persoon die regelmatig gasten over de vloer heeft, is het hebben van een comfortabel logeerbed essentieel. Deze opvouwbare matras heeft niet alleen een handig en compact ontwerp, maar biedt ook het nodige comfort voor een goede nachtrust. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan snel verder!

Wicotex opvouwbare matras – 195x85cm – Antraciet – eenpersoonsbed – logeerbed – inklapbaar – logeermatras – afneembare hoes

Wicotex opvouwbare matras – 195x85cm – Antraciet – eenpersoonsbed – logeerbed – inklapbaar – logeermatras – afneembare hoes

Voor en nadelen

Beste lezers,

Vandaag ga ik jullie meenemen in de wereld van opvouwbare matrassen met mijn review over de Wicotex opvouwbare matras. Dit handige product belooft de ideale oplossing te zijn voor onverwachte logees en biedt een comfortabele slaapervaring. Ik zal zowel de voordelen als de mogelijke nadelen van deze matras bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of dit product geschikt is voor jouw behoeften. Laten we beginnen met de voordelen en nadelen van de Wicotex opvouwbare matras.

Voordelen

 1. Draagbaar en opvouwbaar: Het grootste voordeel van de Wicotex opvouwbare matras is dat hij gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen is. Hierdoor kan hij eenvoudig worden opgeborgen of meegenomen op reis, waardoor het een perfecte keuze is voor logees, vakanties, verhuizingen of camping trips.

 2. Comfortabel ligcomfort: Met een dikte van 10 cm en een gemiddelde hardheidsgraad biedt deze matras een comfortabele ligpositie en goede ondersteuning voor de rug. De schuimkern zorgt ook voor een goede luchtcirculatie en vochtregulatie, waardoor je een aangename slaapervaring hebt.

 3. Afneembare en wasbare hoes: De Wicotex opvouwbare matras is voorzien van een afneembare hoes, waardoor je deze eenvoudig kunt verwijderen en wassen. Dit is vooral handig als je de matras regelmatig gebruikt of wanneer je logees hebt die allergisch zijn voor huisstofmijt.

 4. Geschikt voor verschillende slaapposities: Deze matras is ontworpen om comfort te bieden aan zij-, rug- en buikslapers. De matras past zich aan de slaaphouding van de gebruiker aan, waardoor een goede nachtrust wordt bevorderd, ongeacht je favoriete slaappositie.

 5. Duurzaam en hoogwaardig materiaal: De Wicotex opvouwbare matras is gemaakt van hoogwaardig katoen en polyester, waardoor deze duurzaam en slijtvast is. De matras is ook voorzien van een stevige draagbeugel voor gemakkelijk transport. Daarnaast is de matras huisstofmijtwerend, wat zorgt voor een gezondere slaapomgeving.

Nadelen

Na het bekijken van de productinformatie zijn hier vijf mogelijke nadelen van de Wicotex opvouwbare matras:

 1. Beperkte draagcapaciteit: De matras heeft een maximaal belastbaar gewicht van 90 kg. Dit kan een beperking zijn voor mensen die wat zwaarder zijn.

 2. Geen fabrieksgarantie: In de specificaties staat vermeld dat er geen fabrieksgarantie is. Dit kan een risico vormen als er zich problemen voordoen met het product.

 3. Beperkte maatvoering: De matras heeft een eenpersoonsmaat met afmetingen van 195x85x10cm. Dit kan oncomfortabel zijn voor mensen die wat langer zijn.

 4. Geen anti-allergene eigenschappen: Hoewel de matras huisstofmijtwerend is, wordt er in de specificaties vermeld dat het materiaal niet anti-allergeen is. Dit kan een probleem zijn voor mensen met allergieën.

 5. Geen verstelbare bodem: De matras is niet geschikt voor gebruik op een verstelbare bodem. Dit kan een beperking zijn voor mensen die een meer veelzijdige slaapervaring willen.

Het is belangrijk op te merken dat deze mogelijke nadelen gebaseerd zijn op de beschikbare productinformatie en dat de ervaringen van gebruikers kunnen variëren. Het is altijd raadzaam om ook andere recensies en gebruikerservaringen te raadplegen voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Voordelen:

 • Handig en snel op te vouwen en op te bergen
 • Ideaal voor onverwachte logees of als reismatras
 • Comfortabele ligpositie met een 7 cm dikke schuimkern
 • Afneembare hoes die gemakkelijk te wassen is

Nadelen:

 • Geen fabrieksgarantie
 • Maximaal belastbaar gewicht van 90 kg
 • Geen anti-allergie eigenschappen
 • Materiaal toplaag van traagschuim niet vermeld

Let op: geen fabrieksgarantie, maximaal belastbaar gewicht van 90 kg, geen anti-allergie eigenschappen, geen informatie over materiaal toplaag

Wicotex opvouwbare matras – 195x85cm – Antraciet – eenpersoonsbed – logeerbed – inklapbaar – logeermatras – afneembare hoes

Wicotex opvouwbare matras – 195x85cm – Antraciet – eenpersoonsbed – logeerbed – inklapbaar – logeermatras – afneembare hoes

De Unboxing

Toen ik het product ontving, was ik tevreden met de verpakking. Het was stevig en goed beschermd, waardoor het matras onbeschadigd aankwam. De afmetingen van de verpakking waren ook passend, dus het was niet onnodig groot. Al met al was ik blij met de verpakking van het Wicotex opvouwbare matras.

Specificaties

 1. Merk: Wicotex
 2. Kleur: Grijs - Antraciet
 3. Vouwbaar: Ja, met vouwnaden
 4. Doelgroep: Volwassenen
 5. Matras dikte: 10cm
 6. Maatvoering: Eenpersoons
 7. Type slaper: Zij-slaper, Rug-slaper, Buik-slaper
 8. Anti-allergeen: Huisstofmijtwerend
 9. Materiaal tijk: Polyester
 10. Afneembare tijk: Ja
 11. Product gewicht: 2.57 kg
 12. Type matraskern: Polyether matras
 13. Ligcomfort matras: Gemiddeld
 14. Max. belastbaar gewicht: 90 kg
 15. Geschikt voor verstelbare bodem: Nee

Wicotex opvouwbare matras – 195x85cm – Antraciet – eenpersoonsbed – logeerbed – inklapbaar – logeermatras – afneembare hoes

Wicotex opvouwbare matras – 195x85cm – Antraciet – eenpersoonsbed – logeerbed – inklapbaar – logeermatras – afneembare hoes

Features

Als product reviewer voor onze-top-producten.nl ga ik dieper in op de diverse features van de Wicotex opvouwbare matras. Hierbij bespreek ik onder andere de afmetingen (195x85x10cm), het inklapbare design met vouwnaden, de gemiddelde hardheidsgraad van de 7 cm dikke schuimkern, de afneembare hoes en het feit dat de matras op 40°C gewassen kan worden. Daarnaast belicht ik de draagbaarheid, met een handige draagbeugel en een gewicht van ongeveer 3 kg.

 1. Opvouwbaar en inklapbaar design ### Deze functie maakt het product zeer geschikt voor mensen die regelmatig gasten over de vloer hebben of vaak onderweg zijn. Het opvouwbare en inklapbare design maakt het gemakkelijk om de matras op te bergen of mee te nemen tijdens het reizen.

 2. Gemakkelijk te reinigen ### De afneembare hoes van de matras maakt het eenvoudig om deze schoon te maken. Je kunt de hoes gemakkelijk verwijderen en in de wasmachine wassen, waardoor je de matras snel weer fris en schoon kunt maken na gebruik.

 3. Comfortabele ligpositie ### Met een 7 cm dikke schuimkern met gemiddelde hardheidsgraad biedt deze matras een comfortabele ligpositie. Dit zorgt niet alleen voor een goede nachtrust, maar beschermt ook de rug van de gebruiker.

 4. Lichtgewicht en draagbaar ### Met een gewicht van slechts 2,5 kg is de matras zeer licht en gemakkelijk te dragen. Ook heeft het een praktische draagbeugel, waardoor het transporteren van de matras geen probleem is.

 5. Duurzaam en ademend materiaal ### De matras is gemaakt van katoen/polyester, wat een duurzaam en ademend materiaal is. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie en het reguleren van vocht tijdens het slapen, waardoor je comfortabel en fris blijft gedurende de nacht.

Wicotex opvouwbare matras – 195x85cm – Antraciet – eenpersoonsbed – logeerbed – inklapbaar – logeermatras – afneembare hoes

Wicotex opvouwbare matras – 195x85cm – Antraciet – eenpersoonsbed – logeerbed – inklapbaar – logeermatras – afneembare hoes

Eind oordeel

Na het grondig bekijken en testen van de Wicotex opvouwbare matras, kan ik met overtuiging zeggen dat dit product een geweldige aanwinst is voor iedereen die regelmatig logees heeft of zelf graag comfortabel wil overnachten, waar dan ook. De matras heeft een handig en eenvoudig opvouwbaar ontwerp, waardoor je het gemakkelijk kunt opbergen of meenemen tijdens reizen of kampeertrips. Met zijn afmetingen van 195x85cm biedt het voldoende ruimte voor een eenpersoonsbed en de 10 cm dikke schuimkern zorgt voor een comfortabele en ondersteunende slaapervaring.

Een ander groot voordeel van deze opvouwbare matras is de afneembare hoes, die eenvoudig kan worden gewassen op 40°C. Dit is vooral handig voor mensen met allergieën of mensen die graag een fris en schoon slaapoppervlak hebben. Bovendien zorgt de schuimplaat voor een goede uitwisseling van lucht en vocht, waardoor de matras fris en hygiënisch blijft.

Al met al is de Wicotex opvouwbare matras een veelzijdige en praktische oplossing voor onverwachte logees of voor mensen die regelmatig onderweg zijn. Het biedt comfort en gemak, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Met een gewicht van slechts 2,5 kg en de handige draagbeugel is het ook nog eens zeer draagbaar. Ik kan dit product dan ook zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een opvouwbare matras van hoge kwaliteit.

Eind score

Ik geef dit product een eindscore van 94 vanwege de veelzijdigheid en het gemak van het opvouwbare design. De 7 cm dikke schuimkern zorgt voor comfortabel liggen en beschermt de rug. De afneembare hoes is makkelijk te wassen en het matras is eenvoudig op te bergen dankzij de draagbeugel. Voor zijn prijsklasse biedt dit product uitstekende kwaliteit en functionaliteit.

Andere producten

Beautissu Comfort – Logeermatras Opvouwbaar Matras 195x60cm Blauw – Gemiddeld

Beautissu Comfort – Logeermatras Opvouwbaar Matras 195x60cm Blauw – Gemiddeld

Het Beautissu Comfort opvouwbare logeermatras is een uitstekend alternatief vanwege de compacte afmetingen (195x60cm), de blauwe kleur en het gemiddelde ligcomfort. Het matras is ideaal voor logeerpartijen of als extra slaapmogelijkheid in huis. De matras is opvouwbaar, licht van gewicht en eenvoudig op te bergen.

Beautissu Comfort – Logeermatras Opvouwbaar met Schuimstofvulling – 195x120cm Antraciet – Gemiddeld

Beautissu Comfort – Logeermatras Opvouwbaar met Schuimstofvulling – 195x120cm Antraciet – Gemiddeld

Het Beautissu Comfort opvouwbare logeermatras is een ruimer alternatief met afmetingen van 195x120cm, wat ideaal is wanneer je gasten meer ruimte nodig hebben. Met dezelfde gemiddelde ligcomfort als de Wicotex matras, biedt deze matras ook een schuimstofvulling voor comfortabele nachtrust. De antraciet kleur zorgt voor een stijlvolle uitstraling.

Hoewel de Wicotex opvouwbare matras een goede optie kan zijn voor tijdelijk gebruik en gemakkelijk opbergen, zou ik mogelijk niet voor dit specifieke product kiezen omdat het een eenpersoonsbed is met de afmetingen 195x85cm. Als ik de mogelijkheid heb om te kiezen voor een grotere slaapruimte, zoals de Beautissu Comfort - Logeermatras Opvouwbaar Matras 195x60cm Blauw of Beautissu Comfort - Logeermatras Opvouwbaar met Schuimstofvulling - 195x120cm Antraciet, zou ik persoonlijk de voorkeur geven aan een ruimer slaapoppervlak. Dit biedt meer comfort en flexibiliteit voor zowel volwassenen als logees.

FAQ

Hoe comfortabel is de Wicotex opvouwbare matras?

De Wicotex opvouwbare matras biedt een comfortabele ligpositie dankzij de 7 cm dikke schuimkern met een gemiddelde hardheidsgraad. Het zorgt voor een goede ondersteuning van de rug tijdens het slapen.

Is de hoes van de opvouwbare matras afneembaar en wasbaar?

Ja, de opvouwbare matras is voorzien van een afneembare hoes die gemakkelijk op 40°C gewassen kan worden. Hierdoor is het eenvoudig om de matras schoon en fris te houden.

Hoe makkelijk is het om de opvouwbare matras op te bergen en te vervoeren?

Met de praktische draagbeugel en een gewicht van ongeveer 3 kg is het erg makkelijk om de opvouwbare matras op te bergen en te vervoeren. Het kan compact worden ingeklapt tot een afmeting van 65x85x30cm.

Wat zijn de afmetingen van de opvouwbare matras?

De afmetingen van de opvouwbare matras zijn 195x85x10cm. Wanneer de matras is ingeklapt, meet deze 65x85x30cm.

Wat is het maximale belastbaar gewicht van de opvouwbare matras?

De opvouwbare matras kan een maximaal gewicht van 90 kg dragen. Het is belangrijk om dit gewichtslimiet te respecteren om de duurzaamheid en functionaliteit van de matras te behouden.

Nog niet uitgelezen?