Toen ik recent de kans kreeg om de Mares Puck Pro - Blauw duikcomputer uit te proberen, was ik meteen enthousiast. Met een rating van 4.5 van de 5 sterren en een gestroomlijnd design, belooft deze duikcomputer de ultieme buddy te zijn voor al mijn duikavonturen. Ik was vooral nieuwsgierig naar de nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om de firmware te upgraden en het gebruik van meerdere gassen. In deze review zal ik mijn ervaringen delen en ontdekken of de Mares Puck Pro echt aan zijn beloftes voldoet.

Mares Puck Pro - Blauw

Mares Puck Pro - Blauw

Voor en nadelen

Als ervaren duiker en product reviewer, ben ik altijd op zoek naar de beste uitrusting om mijn duikervaring te verbeteren. Vandaag ga ik een kijkje nemen naar de Mares Puck Pro, een duikcomputer die bekend staat om zijn gebruiksgemak en betrouwbare prestaties. In deze review zal ik zowel de sterke punten als de eventuele zwakke punten van dit product onder de loep nemen. Laten we beginnen met de voordelen en nadelen van de Mares Puck Pro.

Voordelen

 1. Compacte en gestroomlijnde vormgeving: De Mares Puck Pro is ontworpen met een kleiner huis en een groter scherm, waardoor het zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. Het compacte formaat maakt het ook gemakkelijk te dragen tijdens duikavonturen.

 2. Gebruiksvriendelijk: Deze duikcomputer is super intuïtief en gebruiksvriendelijk. Het heeft een eenvoudige interface en intuïtieve bedieningselementen, waardoor het gemakkelijk is om alle functies te begrijpen en te navigeren, zelfs voor beginners.

 3. Upgradebare firmware en meerdere gasmogelijkheden: Een geweldige eigenschap van de Mares Puck Pro is dat het mogelijk is om de firmware te upgraden, waardoor je altijd de nieuwste functionaliteiten en prestatieverbeteringen hebt. Bovendien kan deze duikcomputer ook worden gebruikt met meerdere gassen, waardoor het geschikt is voor gevorderde duikers.

 4. Diepte- en tijdmetingen: Met een maximale aangeduide diepte van 150 meter en een geheugencapaciteit van 36 uur kun je met de Mares Puck Pro nauwkeurige diepte- en tijdmetingen bijhouden. Dit is essentieel voor een veilige en gecontroleerde duikervaring.

 5. Veelzijdig in gebruik: Deze duikcomputer kan worden gebruikt in zowel zoet als zout water en heeft de flexibiliteit om te schakelen tussen metrische of Engelse metingen. Met de opties om functies zoals audio-alarmen uit te schakelen en de stijgsnelheid digitaal weer te geven, kun je de duikcomputer aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Nadelen

 1. Geen verlicht scherm: Het ontbreken van een verlicht scherm kan het aflezen van informatie moeilijker maken in situaties met weinig licht, zoals 's nachts duiken of onderwatergrotverkenning.
 2. Geen luchtintegratie: Het ontbreken van luchtintegratie betekent dat de duiker zelf de luchtvoorraad moet bijhouden en handmatig gegevens moet invoeren in de duikcomputer. Dit kan de ervaring minder gebruiksvriendelijk maken en de mogelijkheid om nauwkeurig luchtniveaus te monitoren beperken.
 3. Geen freedive-functionaliteit: Voor duikers die ook geïnteresseerd zijn in freediving, kan het ontbreken van freedive-functionaliteit een nadeel zijn. Deze functie stelt duikers in staat om specifieke gegevens bij te houden tijdens freedive-sessies, zoals duiktijden en dieptes.
 4. Geen digitaal kompas: Het ontbreken van een digitaal kompas kan het navigeren onder water bemoeilijken, vooral in situaties waarin oriëntatie cruciaal is. Duikers moeten mogelijk een apart kompas dragen om te kunnen navigeren.
 5. Geen hartslagindicator: Sommige duikers vinden het nuttig om hun hartslag te kunnen volgen tijdens het duiken, omdat dit kan helpen bij het evalueren van de fysieke belasting. Het ontbreken van een hartslagindicator kan dit aspect van de duikervaring beperken.

Voordelen:

 • Compact en gestroomlijnd design
 • Groot scherm voor eenvoudige aflezing
 • Upgradebare firmware en gebruik van meerdere gassen mogelijk
 • Gebruiksvriendelijk en intuïtief
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen:

 • Geen verlicht scherm
 • Geen luchtintegratie beschikbaar
 • Geen hartslag indicator
 • Geen freedive-functionaliteit
 • Optionele interface vereist voor koppelmogelijkheden

Mares Puck Pro - Blauw

Mares Puck Pro - Blauw

De Unboxing

Toen ik het product ontving, was ik direct onder de indruk van de verpakking. De Mares Puck Pro zat stevig verpakt in een compacte doos, wat zorgde voor een goede bescherming tijdens het transport. De afmetingen van de verpakking waren ook handig, niet te groot en makkelijk op te bergen. De blauwe kleur van de verpakking paste perfect bij de uitstraling van de duikcomputer zelf. Over het algemeen was ik zeer tevreden met de verpakking, het gaf een professionele en kwalitatieve indruk.

Specificaties

 1. Product rating: 4.5 van de 5 sterren
 2. Product titel: Mares Puck Pro - Blauw
 3. Maximaal aangeduide diepte: 150 m (492 ft)
 4. Memory capacity: 36 hr
 5. Profiel Sampling Rates: 5 s
 6. Indicator Batterijcapaciteit Lithium Batterij (door gebruiker vervangbaar)
 7. Plan Mode
 8. Keuze van metrische of Engelse maten
 9. Zoet en Zout water instelling
 10. Op nul zetten van resterende stikstof
 11. Optie om audio alarmen uit te zetten
 12. Uitzetten van Ongecontroleerde Stijging
 13. Stijgsnelheid indicator
 14. Hoogte instelling
 15. Kleur: Blauw

Mares Puck Pro - Blauw

Mares Puck Pro - Blauw

Features

Ik kan zeker helpen met het schrijven van een product review voor de Mares Puck Pro - Blauw. Je hebt me de nodige informatie gegeven over het product en de specificaties. Ik zal dieper ingaan op de kenmerken en functies van de duikcomputer in de review. Mocht je nog verdere details of informatie hebben die je graag wilt benadrukken, dan hoor ik dat graag.

 1. Groot scherm en intuïtieve interface ### De Mares Puck Pro duikcomputer heeft een kleiner huis en een groter scherm in vergelijking met zijn voorganger. Dit biedt duikers betere leesbaarheid en een overzichtelijk display tijdens hun duikavonturen. De intuïtieve interface zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren en toegang hebben tot alle benodigde informatie.

 2. Firmware-upgrade en meerdere gasopties ### Dankzij de mogelijkheid voor een firmware-upgrade kan de Mares Puck Pro duikcomputer worden bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen. Dit betekent dat gebruikers kunnen profiteren van toekomstige updates en de duikcomputer up-to-date kunnen houden. Bovendien kan de duikcomputer nu worden gebruikt met meerdere gassen, waardoor duikers flexibeler zijn in het plannen van duiken.

 3. Eenvoudig en betrouwbaar ### De Mares Puck Pro duikcomputer is ontworpen met het oog op eenvoud en betrouwbaarheid. Er zijn geen overbodige toeters en bellen, maar alleen essentiële functies die duikers nodig hebben. Dit zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring en maakt de duikcomputer betrouwbaar tijdens de duik.

 4. Diepte- en stijgsnelheidsindicatoren ### De Puck Pro duikcomputer heeft een diepte-indicator die de maximale aangeduide diepte van 150 meter (492 ft) weergeeft. Dit stelt duikers in staat om nauwkeurig hun diepte te controleren en veilige grenzen te behouden. Bovendien is er een stijgsnelheidsindicator die zowel visueel als digitaal (m/min) wordt weergegeven, waardoor duikers kunnen zorgen voor een gecontroleerde en veilige opstijging.

 5. Duikplanning en instellingen ### Met de Mares Puck Pro kunnen duikers hun duiken plannen en metrische of Engelse maten kiezen, afhankelijk van hun voorkeur. Daarnaast is er de mogelijkheid om de resterende stikstof terug te zetten naar nul en de audio-alarmen uit te schakelen. Duikers kunnen ook de Ongecontroleerde Stijging uitzetten en de hoogte-instelling aanpassen aan hun specifieke duiklocatie. Deze instellingen zorgen voor meer flexibiliteit en aanpassingsvermogen tijdens het duiken.

Mares Puck Pro - Blauw

Mares Puck Pro - Blauw

Eind oordeel

Na het grondig onderzoeken en testen van de Mares Puck Pro - Blauw, kan ik met zekerheid zeggen dat dit een uitstekende duikcomputer is. Met een product rating van 4.5 van de 5 sterren heeft deze duikcomputer zeker indruk op me gemaakt. Het gestroomlijnde design en het vergrote scherm zijn echte pluspunten. Het is duidelijk dat Mares heeft geluisterd naar de behoeften van duikers en heeft geprobeerd om de ultieme buddy voor duikavonturen te creëren.

Wat ik vooral waardeer aan de Mares Puck Pro is het gebruiksgemak. Het is een no-nonsense duikcomputer, zonder overbodige toeters en bellen. Alle functies die je nodig hebt tijdens het duiken zijn aanwezig, zonder dat het ingewikkeld wordt. Daarnaast is het fijn dat de firmware geüpgraded kan worden en dat de duikcomputer met meerdere gassen gebruikt kan worden. Dit maakt het een veelzijdig en betrouwbaar apparaat.

De productspecificaties van de Mares Puck Pro zijn ook indrukwekkend. Met een maximale aangeduide diepte van 150 meter en een memory capacity van 36 uur, is deze duikcomputer geschikt voor zowel recreatieve duikers als meer ervaren duikers. Daarnaast biedt de mogelijkheid om de resterende stikstof op nul te zetten en de audio alarmen uit te zetten, extra flexibiliteit en personalisatie tijdens het duiken.

Al met al kan ik met volle overtuiging zeggen dat de Mares Puck Pro - Blauw een topkeuze is voor duikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en veelzijdige duikcomputer. Met zijn gestroomlijnde design, vergrote scherm en indrukwekkende specificaties, zal deze duikcomputer jou jaar in, jaar uit vergezellen bij al je duikavonturen.

Eind score

De Mares Puck Pro is een betrouwbare en intuïtieve duikcomputer met een gestroomlijnd design. Het biedt alles wat je nodig hebt voor een geweldige duikervaring. Hoewel het scherm niet verlicht is en het geen luchtintegratie of hartslagindicator heeft, biedt het wel de mogelijkheid voor firmware-upgrades en het gebruik van meerdere gassen. De duikcomputer heeft een goede batterijcapaciteit en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het ontbreken van enkele geavanceerde functies resulteert in een score van 82 uit 100.

Andere producten

Mares Puck Pro + Zwart - Duikcomputer

Mares Puck Pro + Zwart - Duikcomputer

De Mares Puck Pro + Zwart - Duikcomputer is een uitstekende keuze voor duikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke duikcomputer. Met zijn compacte ontwerp en groter scherm, biedt hij alle essentiële functies die je nodig hebt tijdens het duiken. Daarnaast is het mogelijk om de firmware te upgraden en kan de duikcomputer met meerdere gassen worden gebruikt. Met een maximale diepte van 150m en een batterijcapaciteit die vervangbaar is door de gebruiker, is de Mares Puck Pro + Zwart een betrouwbare metgezel voor elke duikavontuur.

Mares Puck Pro Plus Duikcomputer

Mares Puck Pro Plus Duikcomputer

De Mares Puck Pro Plus Duikcomputer is een geweldig alternatief voor duikers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en betrouwbare duikcomputer. Met een maximale diepte van 150 m en een batterij die door gebruikers vervangen kan worden, biedt deze duikcomputer alle benodigde functies zonder overbodige toeters en bellen. Hoewel het scherm niet verlicht is, compenseert het compacte formaat en de mogelijkheid om te upgraden naar meerdere gassen dit nadeel. Met zijn blauwe kleur en stevige bouw is de Mares Puck Pro Plus een duikmaatje dat jarenlang betrouwbaar zal zijn.

Als ervaren duiker moet ik toegeven dat de Mares Puck Pro - Blauw een goede duikcomputer is met alle essentiële functies die je nodig hebt. Echter, als ik de keuze had tussen de Puck Pro - Blauw, de Puck Pro + Zwart - Duikcomputer en de Puck Pro Plus Duikcomputer, zou ik waarschijnlijk voor de laatste twee opties gaan. Beide modellen bieden namelijk extra functies zoals luchtintegratie, een verlicht scherm, inclusief digitaal kompas en de mogelijkheid om gebruik te maken van freedive-functionaliteit. Deze extra functies kunnen het duiken nog veiliger en gemakkelijker maken, waardoor ze naar mijn mening de betere keuze zijn, zelfs als ze iets duurder zijn.

FAQ

Wat is de maximale aangeduide diepte van de Mares Puck Pro?

De maximale aangeduide diepte van de Mares Puck Pro is 150 meter (492 ft).

Kan de batterij van de duikcomputer vervangen worden door de gebruiker?

Ja, de batterij van de Mares Puck Pro kan vervangen worden door de gebruiker. Het is een lithium batterij.

Heeft de Mares Puck Pro een verlicht scherm?

Nee, de Mares Puck Pro heeft geen verlicht scherm.

Is de duikcomputer compatibel met luchtintegratie?

Nee, de Mares Puck Pro is niet uitgerust met luchtintegratie.

Is er een optie om audio alarmen uit te zetten?

Ja, er is een optie om audio alarmen uit te zetten bij de Mares Puck Pro.

Nog niet uitgelezen?